My Rights - My Voice

My Rights - My Voice Logo
  • nyelv:
  • Deutsche Version
  • English Version
  • Bulgarian Version
  • Hungarian Version

Az Én Jogaim – Az Én Hangom

A projekt koncepciója

Európa szerte számos fogyatékossággal élő személy vesz igénybe szociális szolgáltatásokat. A szervezetek által nyújtott szolgáltatások minőségét nagymértékben befolyásolja a szakemberek képzettsége. A szociális szakemberek mindegyike rendelkezik valamilyen végzettséggel, ezek szintje országonként eltérő, csakúgy, mint a tananyag tematikája. Egy dolog azonban közös: sehol sem vonják be a szakemberképzésbe magukat a fogyatékossággal élő személyeket. Az Én Jogaim - Az Én Hangom projekt, mely az Egész Életen Át Tartó Tanulás program Grundtvig alprogramjának segítségével valósult meg, azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a fogyatékossággal élő személyek bevonásával valósuljanak meg a szakemberképzések Európában.  

 

A projekt célkitűzései

A projekt célja volt, hogy fogyatékossággal élő személyeket képezzünk oktatóvá, hogy ők maguk lehessenek oktatók a fogyatékos személyek jogairól szóló ENSZ egyezményről (UNCRPD), mely világszerte alapdokumentum a fogyatékos személyek jogait illetően.  A képzett oktatók, akik értelmileg akadályozott személyek, bekapcsolódtak a szakemberképzésbe.  Célunk, hogy a szakemberképzéssel foglalkozó szervezetek alkalmazzák, vagy kiszerződjenek a fogyatékossággal élő oktatókkal. Az érintett személyek interpretációjában sokkal hitelesebbek, és kézzelfoghatóbbak az alapvető jogokra vonatkozó információk, és az így képzett szakemberek nagyobb valószínűséggel magasabb szakmai színvonalat képviselnek majd a szociális szervezetekben, intézményekben.

További információért kattintson az Eredmények fülre!

A projektről készült video

Amennyiben szeretné megrendelni a teljes filmanyagot DVD-n, kérem, küldjön egy e-mail-t az alábbi címre:

johannes.ungar@innovia.at
vagy hívja az alábbi telefonszámot: +43 676 843 843 10.

Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez.
Ez a kiadvány a szerző nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért.